Mijn eerste zakelijke blogbericht

Een zakelijke blog bijhouden is volledig nieuw voor mij en vraag mij ook af hoe ik eigenlijk het beste kan beginnen.

Ik kom er al snel achter dat dit niet eenvoudig is. Net zoals het niet eenvoudig is om het onderwerp te kiezen waar mijn eerste blog over moet gaan.

Als tekstschrijver schrijf ik veel. Voor mijn opdrachtgevers. Het ene moment verdiep ik mij in en schrijf ik over de belevingswereld van de beroepschauffeur, het andere moment van een bedrijfsopening. Ook schrijf ik veel, zonder dat ik het publiceer. Dat helpt zeker om jezelf te verbeteren. En ik lees ongeveer alle letters die ik onder ogen krijg. Het komt erop neer dat ik dagelijks met woorden, zinnen, teksten bezig ben. Ik heb besloten om maar gewoon te beginnen en dan zie ik wel hoe het verder gaat.

De berichten die ik hier ga plaatsen, zullen in ieder geval voor mij op één of andere manier interessant zijn. Hoe vaak ik nieuwe berichten plaats, zal wisselend zijn. In ieder geval zullen het voornamelijk dingen zijn die ik in mijn dagelijkse leventje tegen kom en die voor mij boeiend genoeg zijn om te delen.

Tja, dan vraag ik mij af: Waarover moet ik schrijven? Zijn mijn blogs wel goed genoeg? Misschien heb ik het te druk om een blog te onderhouden. En zijn er momenten dat ik even met mijn handen in het haar zit, omdat inspiratie ver te zoeken is?

“Natuurlijk!”, hoor ik je denken. “Maar het is je werk! Je beroep! Wat je graag doet!”

Daar heb je gelijk in. Het hoort bij mij!