Google Chrome gaat website zonder SSL-certificaat als onveilig aanmerken

Wellicht heeft u er al van gehoord: vanaf Chrome 68, dat in juli 2018 verschijnt, markeert Google’s browser sites die niet via HTTPS te benaderen zijn als ‘onveilig’.

De melding gaat er als volgt uitzien: Het beleid van Google is om website-ontwikkelaars aan te sporen om extra veiligheid in te bouwen. Iets wat we bij MC4TEKST uiteraard ondersteunen… we zijn immers allemaal gebaat bij een veiliger internet.

Hoewel Google in het verleden meer wijzigingen op dit vlak heeft gedaan, is de aangekondigde wijziging de eerste die grote gevolgen kan gaan hebben voor de hoeveelheid verkeer op niet beveiligde websites. Bijna de helft van alle Nederlandse gebruikers (momenteel 49%), 1 op de 2 Nederlanders, zal geconfronteerd worden met deze melding. Lees hier meer informatie op de securityblog van Google.

De oplossing is echter simpel: voorzie uw website van een SSL-certificaat. Door een website te beveiligen met een SSL-certificaat zal het verkeer van en naar de website lopen via het HTTPS-protocol en zal het worden versleuteld. Dit maakt het lastiger om verkeer af te luisteren.

MC4TEKST HELPT U GRAAG

Bij MC4TEKST willen we u graag helpen om op tijd klaar te zijn voor deze grote verandering en te zorgen dat u niet wordt benadeeld. U heeft bij uw webhosting de keuze uit diverse SSL-certificaten met verschillende vormen van validatie, afhankelijk van de mate van betrouwbaarheid dat u wenst uit te stralen.

Neem voor meer informatie contact op met MC4TEKST.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *